Napoved dogodkov

LOGO Cer e1526635807755

logo rzv 2


VIZIJA DRUŠTVA

 

tabor

Na vzpetini, sredi neokrnjenih gozdov, stoji tabor nad Cerovim. Ponaša se z bogato zgodovino in je najbolj ohranjen protiturški tabor na slovenskem. Tabor z obzidjem varuje majhno, a lepo urejeno cerkvico Sv. Nikolaja. Do cerkvice potekajo romanja, v njej so občasno organizirane poroke. Ponosni smo na to prelepo zapuščino naših prednikov, ki jo želimo ohraniti tudi za naše naslednike. Na območju tabora potekajo naše aktivnosti in je središče delovanja našega turističnega društva. 

Naša prizadevanja temeljijo na ohranjanju in obujanju izročila prednikov. Prireditve posvečamo najmlajšim, jih vpletamo v igre in pesmi, ki so že marsikje pozabljene. Za druženje z vsemi, tudi manj mladimi, pa prirejamo glasbene dogodke, razstave, predavanja. Našim vabilom se radi odzovejo ljudski pevci in godci, ki še pojejo pesmi naših dedov in igrajo na glasbila, ki izginjajo iz naše kulture. Tako na prireditvah, ki jih organiziramo, nastopajo tamburaši, ljudske plese pa zapleše folklorna skupina.

Vas morda glasba in ples ne zanimata in vas bolj privlači potepanje po gozdnih poteh, kjer je slišati le ptičje petje in mir? Ste naveličani mestnega vrveža, betona, asfalta, televizije in računalnjikov? Ste utrujeni od naporov dolgih delovnikov in stresa? 

anton puscavnik

Organiziramo pohode in izlete po naši okolici in dlje. Narava nam je dala na ogled in v občudovanje bogastvo gozdov, dišeče cvetje in  žuboreče potoke. Utrujenemu popotniku se ponuja zdravilni studenec, ki nikoli ne presahne in še marsikaj, a vseh skrivnosti vam pač ne moremo izdati.  Skupaj z nami lahko spoznate tudi manj znane, skrite kotičke, pa zato toliko bolj dragocene. V naši okolici je najti tudi zanimive zgodovinske, bolj ali manj ohranjene objekte. 

Če imate dušo potepina in raziskovalca, se bomo z vami z veseljem podali na pot. Vas zanima zgodovina tabora in cerkvice? Naša vodnika vas bosta popeljala skozi čas in zgodovino vse od turških upadov v teh krajih in vam med drugim povedala, da tega tabora Turki niso nikoli zavzeli. Z zgodbami o mežnariji in njenih stanovalcih, pa vas bosta pripeljala do današnjih dni, ko sta tabor in cerkvica obnovljena. Za konec potepa boste lahko za izpolnitev želja pozvonili ob kapelici sv. Antona Puščavnika.

Veselimo se vašega zanimanja. Želimo deliti vse tisto kar človeka napolni s srečo in daje novih moči, polet za delo ter ideje za vedno nove izzive.

 

Če ste med branjem zgornjih vrstic pomislili, da bi tudi vi sodelovali z nami in postali naš član ali simpatizer, potem izpolnite  PRISTOPNO IZJAVO in nam izpolnjeno pošljite na naš naslov ali e-mail.